PRAVILA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

 ATLANTIC ŠTARK DOO BEOGRAD

 
 
Atlantic ┼átark doo Beograd (dalje: Dru┼ítvo ili mi) je deo poslovnog sistema Atlantic Grupe u okviru kojeg su uspostavljeni i primenjuju se visoki standardi poslovnog upravljanja i transparentnog poslovanja, a koji podrazumevaju odgovorno, zakonito i eti─Źki utemeljeno pona┼íanje svih pravnih lica Atlantic Grupe, uklju─Źuju─çi i po┼ítovanje privatnosti i za┼ítite podataka o li─Źnosti.

Vode─çi se navedenim standardima, Dru┼ítvo kao rukovalac i/ili obra─Ĺiva─Ź podataka┬á u okviru poslovnog sistema Atlantic Grupe prikuplja i obra─Ĺuje podatke o li─Źnosti zakonito, po┼íteno i transparentno prema va┼że─çim propisima i preduzimaju─çi primerene tehni─Źke i organizacione mere usmerene ka za┼ítiti podataka o li─Źnosti od neovla┼í─çenog pristupa i zloupotrebe.

Dru┼ítvo je svesno da je za┼ítita podataka o li─Źnosti va┼żna na┼íim korisnicima i ispitanicima. Stoga ┼żelimo da vam poka┼żemo koje podatke o li─Źnosti prikupljamo, kako upravljamo njima i kako brinemo o njihovoj za┼ítiti.

Svrha, obim i pravni osnov obrade podataka o li─Źnosti

Podaci o li─Źnosti se prikupljaju u posebne, izri─Źite i zakonite svrhe, u nu┼żnom obimu te se obra─Ĺuju na na─Źin koji je u skladu s tim svrhama. Dru┼ítvo ─çe prikupljati i obra─Ĺivati podatke o li─Źnosti samo u slu─Źajevima kada je to propisima dozvoljeno:

  • obrada je nu┼żna radi po┼ítovanja pravnih obaveza;
  • kad je lice na koje se podatak odnosi dalo odobrenje za obradu svojih podataka o li─Źnosti;
  • obrada je nu┼żna za izvr┼íavanje ugovora u kojem je lice stranka ili kako bi se preduzele radnje na zahtev lica pre sklapanja ugovora;
  • obrada je nu┼żna kako bi se za┼ítitili klju─Źni interesi lica na koje se podatak odnosi ili drugog fizi─Źkog lica;
  • obrada je nu┼żna za potrebe legitimnih interesa Dru┼ítva ili povezanih dru┼ítava.

Prikupljanje i kori┼í─çenje podataka o li─Źnosti

Podaci o li─Źnosti su informacije koje vas identifikuju neposredno ili posredno, poput va┼íeg imena, identifikacionog broja, imejla, broja telefona, IP adrese ili po┼ítanske adrese.

Dru┼ítvo ne prikuplja va┼íe podatke o li─Źnosti ukoliko vi izri─Źito ne predate takve podatke (npr. upitom za odre─Ĺeni proizvod ili uslugu, zaklju─Źivanjem ugovora ili zahtevom za odre─Ĺene radnje pre zaklju─Źivanja ugovora, uklju─Źivanjem u programe lojalnosti, prilikom prijave na elektronski njuzleter, u─Źestvovanja u anketama, konkursima i nagradnim igrama, naru─Źivanju uzoraka ili bro┼íura, molbama za donacije, kao i prilikom tra┼żenja informacija, predajom biografije ili otvorene ponude ili prijavom na konkurse za radna mesta, kao i zapo┼íljavanjem u Dru┼ítvuÔÇŽ).

Va┼íe podatke o li─Źnosti prikupljamo, ─Źuvamo, koristimo ili prenosimo u obimu ÔÇô sadr┼żajnom i vremenskom ÔÇô koji je potreban u odre─Ĺenom slu─Źaju, npr. kako bismo odgovorili na va┼íe upite, ispunili va┼íe zahteve, informisali o na┼íim┬á proizvodima, rezultatima konkursa ili nagradne igre, izvr┼íili ugovornu obavezu ili neophodne radnje pre zaklju─Źivanja ugovora ili izvr┼íili druge na┼íe zakonske ili pravne obaveze. Iz tih razloga, Dru┼ítvo ponekad treba da prenese podatke o li─Źnosti drugim pravnim licima unutar Atlantic Grupe i povezanim dru┼ítavima ili spoljnim pru┼żaocima usluga za dalju obradu. Pru┼żaoci usluge odnosno obra─Ĺiva─Źi podataka o li─Źnosti mogu se, na primer, anga┼żovati u kontekstu usluga kol-centra, slanja robe, distribucije reklamnog materijala ili za organizovanje i sprovo─Ĺenje nagradnih igara. Dru┼ítvo zahteva od tih strana prihvatanje va┼że─çih pravnih propisa, po┼ítovanje na┼íih uputstava, te uskla─Ĺenost s na┼íim internim pravilima o za┼ítiti podataka o li─Źnosti, kao i zahtevima za primenom adekvatnih organizacionih i tehni─Źkih mera za┼ítite. Iz istih razloga, ponekad ─çe va┼íi podaci o li─Źnosti morati da budu preneti i u dr┼żave EU ili druge dr┼żave, pri ─Źemu Dru┼ítvo brine da taj prenos bude u svemu u skladu sa zakonom i va┼że─çim propisima, uz primenu svih raspolo┼żivih i primerenih mera za┼ítite podataka o li─Źnosti.

Dru┼ítvo garantuje da va┼íe podatke o li─Źnosti nikome ne─çe prodavati, te da ne─çe prosle─Ĺivati ili pozajmljivati va┼íe podatke o li─Źnosti tre─çoj strani, ukoliko to nije potrebno kako bi se ispunila odre─Ĺena svrha za koju ste nam iste dali, odnosno garantuje da va┼íi podaci ne─çe biti dati bilo kojem neovla┼í─çenom primaocu.

Mogu─çe je da va┼íe podatke o li─Źnosti moramo da dostavimo nadle┼żnom dr┼żavnom organu┬á ukoliko to nala┼że zakon ili drugi obavezuju─çi┬á propis.

Prikupljeni podaci ─çe se ─Źuvati onoliko dugo koliko je potrebno, s obzirom na svrhu zbog koje su prikupljeni, odnosno u roku u skladu sa va┼że─çim propisima.

Kori┼í─çenje podataka o li─Źnosti u reklamne i marketin┼íke svrhe

Kad se va┼íi podaci o li─Źnosti koriste u reklamne i marketin┼íke svrhe u skladu sa va┼że─çim zakonskim propisima iz podru─Źja za┼ítite podataka o li─Źnosti, va┼íi podaci ─çe biti sa─Źuvani i kori┼í─çeni u te svrhe, npr. za slanje njuzletera, uzoraka proizvoda, poziva za u─Źestvovanje na konkursima i u nagradnim igrama, putem imejla ili po┼íte ili drugog komunikacionog kanala koji ste prihvatili.

Ako ─çe se va┼íi podaci o li─Źnosti koristiti u svrhe slanja individualnih (vama) prilago─Ĺenih reklama i promocija kroz stvaranja i odr┼żavanja korisni─Źkog profila, o tome ─çete unapred, dakle pre slanja takvih reklama i promocija, biti obave┼íteni, te ─çemo pre ovakve obrade podataka svakako zatra┼żiti od vas poseban, izri─Źit i informisani pristanak.┬á

Va┼íe podatke ─çemo po potrebi koristiti za analizu i pobolj┼íanje efikasnosti na┼íih internet usluga, ogla┼íavanja, marketinga, istra┼żivanja tr┼żi┼íta i prodajnih napora, kroz ankete ili upite druge vrste ili na na─Źin koji ─çe obezbediti da se va┼íi podaci o li─Źnosti anonimiziraju, tj. ne mogu povezati s licem.

Ostvarivanje prava lica na koja se podaci odnose

U bilo kojem trenutku mo┼żete od nas da zatra┼żite informaciju o svojim podacima o li─Źnosti koje obra─Ĺujemo ili da zatra┼żite ispravku istih, mo┼żete da zahtevate prestanak kori┼í─çenja ili brisanje svojih podataka o li─Źnosti ili povla─Źenje odobrenja u sve ili samo neke svrhe (osim kada to nije mogu─çe, npr. ako se radi o obradi podataka u statisti─Źke svrhe kada podaci o li─Źnosti vi┼íe ne omogu─çuju identifikaciju), odnosno i prenos podataka drugom obra─Ĺiva─Źu pod zakonskim uslovima ili izvr┼íiti odjavu primanja na┼íih informativnih i promotivnih materijala.

Tako─Ĺe, mo┼żete i da ulo┼żite prigovor na kori┼í─çenje svojih podataka o li─Źnosti u situacijama koje zasnivamo na postojanju na┼íeg legitimnog interesa, a svakako kada ih koristimo za potrebe direktnog marketinga.

S na┼íe strane, u maksimalno mogu─çoj i razumnoj meri vodi─çemo ra─Źuna da su va┼íi podaci o li─Źnosti koje ste nam stavili na raspolaganje ispravno evidentirani, ali je odgovornost za ta─Źnost istih na vama i molimo vas da ih redovno i blagovremeno a┼żurirate, odnosno dostavite nam zahtev za promenu ili ispravku gre┼íke.

Za ostvarivanje svih svojih prava i obaveza u pogledu kori┼í─çenja podataka o li─Źnosti, mo┼żete da se obratite na imejl adresu ili adresu sedi┼íta Dru┼ítva, koje su navedene na veb-stranici ili na imejl adresu:┬á[email protected]┬áili prema uputstvu na dostavljenim promotivnim materijalima.

Prilikom kontakta i postavljanja navedenih zahteva ulo┼żi─çemo razumne napore da potvrdimo va┼í identitet i spre─Źimo neautorizovanu obradu podataka o li─Źnosti.

Po prijemu va┼íih zahteva tra┼żenu aktivnost ─çemo sprovesti u odre─Ĺenom roku, a najkasnije u roku od 30 dana od prijema zahteva, pa ─çemo vas o istom, po potrebi i i obavestiti, sve u skladu sa zakonom.┬á

Maloletna lica

Po pravilu, ne prikupljamo podatke o li─Źnosti┬á maloletnih lica. Ukoliko su takvi podaci nama preneti bez pristanka roditelja ili zakonskih staratelja, izbrisa─çemo ih u najkra─çem mogu─çem roku. Pritom, vodi─çemo se instrukcijama ┬ákoje smo dobili od vas kao roditelja ili zakonskog staratelja.Ukoliko za neku svrhu ipak prikupljamo podatke o li─Źnosti maloletnih lica u uzrastu u kome je prema va┼że─çim zakonima potreban pristanak roditelja za obradu njihovih li─Źnih podataka, o tome ─çemo dati odgovaraju─çu informaciju i primeni─çemo razumne mere kako bismo utvrdili da maloletnici imaju pristanak roditelja ili zakonskog staratelja.

Bezbednost podataka

Implementirali smo tehni─Źke i organizacione mere kako bismo spre─Źili gubitak va┼íih podataka, izmenu, kra─Ĺu ili pristup neovla┼í─çene tre─çe strane, odnosno bilo kakvu neovla┼í─çenu obradu. Pristup va┼íim podacima o li─Źnosti ograni─Źen je samo na one zaposlene kojima su te informacije nu┼żne ┬áu pru┼żanju na┼íih usluga, odnosno re┼íavanju va┼íeg upita. Kontinuirano edukujemo na┼íe zaposlene o va┼żnosti poverljivosti podataka i ─Źuvanju privatnosti i za┼ítiti va┼íih podataka. Prikupljamo samo one podatke koji su nu┼żni za predmetnu obradu i ne ─Źuvamo ih dalje nego ┼íto je to potrebno, odnosno odre─Ĺeno zakonskim propisima.

Na na┼íoj veb-stranici mo─çi ─çete ponekad da prona─Ĺete linkove na druge veb-stranice ili portale, a mo┼żemo da vam ponudimo i funkcije dru┼ítvenih mre┼ża koje omogu─çavaju deljenje podataka o li─Źnosti na dru┼ítvenim mre┼żama. Na┼ía preporuka je da se svakako prethodno upoznate s pravilima o za┼ítiti podataka o li─Źnosti tih portala ili dru┼ítvenih mre┼ża ili tre─çih lica, kao i preduzetim merama bezbednosti istih, jer se ona mogu razlikovati od ovih pravila i na┼íih preduzetih mera, a za ┼íta mi ne snosimo odgovornost. da budemo odgovorni.

Ograni─Źenje odgovornosti

Iako preduzimamo dostupne tehni─Źke, organizacione i kadrovske mere za┼ítite podataka o li─Źnosti od slu─Źajne ili namerne zloupotrebe, uni┼ítenja, gubitka, neovla┼í─çene promene ili uvida, ne mo┼żemo da garantujemo da neki od podataka koje prikupljamo ne─çe nikada biti slu─Źajno otkriveni, suprotno odredbama ovih pravila privatnosti.

Do najve─çe mere dopu┼ítene zakonom isklju─Źujemo odgovornost za ┼ítetu nanetu korisnicima ili tre─çim licima slu─Źajnim otkrivanjem podataka o li─Źnosti.

Budu─çi da nemamo kontrolu nad podacima o li─Źnosti koje dostavljate prilikom pristupa ili kori┼í─çenja drugih portala, odnosno neposredno tre─çim licima (npr. kod u─Źestvovanja u sponzorisanim aktivnostima), do najve─çe mere dopu┼ítene zakonom isklju─Źujemo odgovornost za ┼ítetu koja mo┼że nastati vama ili tre─çim licima zbog dostavljanja podataka o li─Źnosti.

A┼żuriranje i izmene

Zadr┼żavamo pravo izmene ili a┼żuriranja delova ovih pravila u svakom trenutku i bez prethodne najave. Posetite na┼íu veb-stranicu s vremena na vreme kako biste bili upoznati s izmenama ili a┼żuriranjem Pravila. Nazna─Źi─çemo datum po─Źetka primene aktuelne verzije Pravila.


Ova pravila su zadnji put izmenjena 18.3.2022. godine.