Bananica te vodi do najlepših plaža u Evropi

Bananica te vodi do najlepših plaža u Evropi

Dok sanjariš o bistrom tirkiznom moru, zlatkastom pesku pod prstima, palmama koje se njišu na laganom povetarcu kao da igraju najlepši ples i sunčanim zracima, misli ti sigurno često odlutaju ka dalekim egzotičnim destinacijama. Udaljena ostrva su zahvaljujući svojim posebnostima i prirodnim lepotama osvojila simpatije mnogih, zbog čega im se posetioci rado vraćaju. Ipak, savetujem ti da ovog leta kartu sveta zameniš mapom Evrope i potražiš bajkovite plaže u nekim od najlepših primorskih gradova Evrope.

Španija, Italija, Portugal, Francuska, Grčka…popularne evropske države čekaju tvoju posetu i spremne su da ti pomognu da otkriješ magične skrivene kutke, uvale i obale.

U Evropi se nalaze neke od najlepših plaža na svetu, sada je pravi trenutak da ih posetiš, jer baš kao što volim da kažem – ugrabi trenutak i učini ga jedinstvenim za pamćenje!

Gde se u Evropi nalaze najlepše plaže?

Odabir najlepših plaža možeš u svakom trenutku pogledati na svetskim novinskim portalima, blogovima o putovanjima i pratiti preporuke drugih turista. Hajde zajedno da odlučimo koju ćemo destinaciju posetiti ovog leta!

Uskoči u tvoj Bananica karavan i krećemo!

Hrvatska

Da, tako je – nekoliko najlepših plaža na svetu nalazi se kod naših primorskih komšija u Hrvatskoj. Obavezno poseti plažu Sveti Jakov u Dubrovniku ili Zlatni rat na ostrvu Brač.

Okupaj se u kristalno čistom moru i uživaj u pogledu na morsko plavetnilo.

Grčka

Grčka je popularno letovalište u čijim lepotama uživa svaki turista koji se poseti, ali samo oni iskusni poznaju njene obale, zalive i skrivene plaže do kojih nije jednostavno doći. Budi avanturista baš kao i ja i kada se sledećeg puta nađeš u Grčkoj poseti plažu Balos na najvećem grčkom ostrvu Kritu, Porto Katsiki na ostrvu Lefkada, kao i rajsku plažu Egremni na istom ostrvu, Lefkada, kao i plažu Nanou na ostrvu Simi.

Dok je Bananica karavan u blizini Grčke, posetićemo i Kipar!

Kipar

Plaža Nisi u mesto Aja Napa važi za najlepšu plažu na čitavom ostrvu, ali i u Evropi. U nenaseljenom delu ostrva nalazi se plaža prekrivena peskom gotovo bele boje, koji vodi ka nestvarno čistom i bistrom plavom moru.

Turska

Skrivena u laguni, plaža Oludeniz, proglašena je Nacionalnim rezervatom i važi za jednu od najviše fotografisanih plaža u Evropi. Nalazi se tačno u mestu gde se Egejsko more prepliće sa Mediteranom na jugozapadu države. Jedinstvena je po mirnom moru i neobičnim nijansama mora.

Francuska, Španija i Portugal

Prirodne lepote ovih država se ne mogu rečima opisati, a u nedostatku reči, najlepše će o njima pričati obale. U Francuskoj posetite plažu La Bol u Bretanji i Bains Militaires u Nici, a u Španiji neistraženi dragulj Las islas sies u Galiciji i Playa de Calblanque u Kartagini.

Nemoj da zaboraviš na lepote Portugala i da posetiš plaže okružene narandžastim pećinama i plavetnilom: Samoqueira u mestu Porto Kovo i Figueira da Foz u mestu Koimbra.

Italija

Tvoj Bananica karavan stigao je do Italije, gde ću zajedno sa mojim bananičastim društvom ove godine posetiti Siciliju, Sorento i ostrvo Ponza, jer se tamo kriju izuzetne plaže. Tirkizno more i stene izrazito bele boje, lokalni ribarski čamci i nasmejano lokalno stanovništvo će osvojiti tvoje simpatije već na prvi pogled.

Bananica ti želi srećan put!

Baš kao i svaki put kada putuješ, bila sam deo tvojih putovanja i postala deo uspomena koje ćeš dugo pamtiti, zato nemoj ni ovoga puta da zaboraviš da spakuješ tvoje omiljene bananice. Osim što ćeš se zasladiti, dovoljno su male da stanu u svaku torbu. Na putu ka moru obavezno se rashladi našom Ledenom.

I još važnije, pokaži mi na kojim plažama provodiš ovo leto. Uspomene čuvamo online na Facebook i Instagram profilu, zato taguj Bananicu na fotografijama!