Koju knjigu Bananica preporučuje?

Koju knjigu Bananica preporučuje?

Kada su temperature niže, a dani kraći, potreban vam je zabavan način da se opustite i izdvojite vreme za tebe. Gledanje serije ili filma možete zameniti dobrom knjigom, ako tome dodate i Bananicu, eto uživanja kod kuće!

Izdvojili smo za vas nekoliko knjiga koje će zagolicati vašu maštu tokom jesenjih dana.

1. “U jesen”, Karl Uve Knausgor

Retko koji savremeni autor je za kratko vreme pridobio pažnju i simpatije čitalaca kao što je to postigao Karl Uve Knausgor. Norveški pisac postao je poznat širom sveta nakon objavljivanja šestotomnog autobiografskog romana “Moja borba” (Min kamp), dok je knjiga “U jesen” jedna od četiri knjige eseja u formi pisama koje je pisac posvećuje svojoj ćerki.

Kroz ovu knjigu ćete upoznati iskrenu i šaljivu roditeljsku ljubav roditelja koji želi da opiše svet svojoj ćerki čije rođenje sa nestrpljenjem iščekuje. Pratićete jedinstveni tok misli budućeg roditelja o pojedinostima života, Magija je u sitnicama – ostaje kao ključna poruka.

2. “Ubiti pticu rugalicu”, Harper Li

Popularna filmska adaptacija nije bacila senku sa veličanstvenost knjige. Naprotiv, čitaoce širom sveta ne prestaje da oduševljava toplina i humor kroz koji su prikazane ozbiljne teme u jednoj državi. Mnogi je opisuju i kao najčitaniju knjigu o problemu rasnih podela u Americi. Na vama ostaje da saznate ko je i šta predstavlja ptica rugalica.

3. Sabrane priče, Edgar Alan Po

Gde počinje, a gde se završava fantastični svet junaka Edgara Alana Poa? Kroz svaku priču, planetu i neobična stvorenja tražićete skriveni lik autora, čije će galaksije potpuno da okupiraju vašu pažnju. Umetničko stvaralaštvo ovog američkog pisca se poistovećuje sa genijalnošću, čiji deo može da se nađe na vašim policama.

4. “Kradljivac orhideja”, Suzan Orlin

Knjiga govori o neobičnoj opsesiji orhidejama i čitaocima je prenosi na zabavan i šarmantan način. Priča govori o lepoti jednog cveta, ali i ljudskom trudu, pohlepi i na kraju – ljubavi. Saznaćete podatke o orhidejama koje do sada niste imali prilike da pročitate umotane u sasvim šaljivi ton.

5. “Četiri kiše”, Ljubica Arsić

Do kraja stranica će vam možda ponestati Bananica, ali oduševljenje pričom zasigurno neće. Ljubica Arsić, dobitnica Andrićeve nagrade i Ženskog pera, je na jednostavan, ali interesantan način ispričala priču o prvim ljubavima, nadanju i odrastanju junaka koji tek uče kako da zakorače u svet odraslih. Čitaoce čeka i posebno iznenađenje – isečak iz romana Lenke Dunđerski.

Koju knjigu ćete vi čitati ove jeseni?

Dobrih predloga za štivo nikada dosta, zbog čega Bananica sa nestrpljenjem iščekuje vaše predloge za čitanje. Nemojte zaboraviti da se usput i zasladite… Bananicama, kako drugačije! 😉