Prolećne aktivnosti su slađe uz Bananicu!

Prolećne aktivnosti su slađe uz Bananicu!

Iskusni putnici su vedre dane i lepo vreme dočekali spremni za pokret. Izleti, planinarenje i šetnje su već isplanirani, ranac spreman, a kofer već čeka pored ulaznih vrata. Dok planiraju duži odmor ili letovanje, oni iskusni će kasno proleće iskoristiti za predah u prirodi ili da posete izletiše koje određno vreme priželjkuju.
Kako bi im i kratak odmor ostao u lepom sećanju, unapred naprave mali spisak potrebnih stvari za pakovanje, ali se čak i ovim veštim putnicima dešava da nekoliko stavki zaborave da dodaju na listu. Hajde da pogledamo šta je to što morate da ponesete na put, a možda biste zaboravili.

Počnite od sitnica

1. Eksterna baterija

Ukoliko planirate jednodnevni izlet, šetnju u prirodi ili planinarenje, dodajte eksternu bateriju u ranac ili torbu. Na taj način ćete moći da dopunite bateriju na pametnom telefonu ili fotoaparatu bez ometanja. Poslednja stvar koju možete poželeti da vam se dogodi na putovanju je da se tokom fotografisanja telefon jednostavno isključi ili važnije – dok pratite mapu.

2. Dodatni gedžeti

Punjači, kablovi za punjač, adapteri za utičnice su obavezni deo pakovanja, ali se najčešće ostave za kraj kako biste ih spakovali tako da budu na dohvat ruke, a onda ih zaboravite. Ako putujete u evropske prestonice, proverite da li će vam biti potrebni i adapteri za utičnice. Takođe, bežičnim slušalicama nije potreban punjač, ali njihovoj kutiji i te kako jeste!

3. Naočare za sunce

Iako deluje naizgled očigledno, vrlo je lako zaboraviti ih. Ne zaboravite da spakujete svoj omiljeni par naočara ili ih držite u autu, tako će uvek biti uz vas. Uživajte u sunčanim danima!

4. Kutija za sočiva ili naočare

Manje ili veće kutije za sočiva ili naočare vam mogu poslužiti na nekoliko načina i uštedite prostor prilikom pakovanja. Kablove i punjače možete spakovati u kutiju za naočare, čak i manja pakovanja kozmetike. U ovom slučaju ćete poneti i kutiju za naočare i nešto dodatno što vam je potrebno.

A onda i ono važno!

Nakon što ste proverili da li ste spakovali sitnice, prelazimo na važne stavke!

1. Dodatni par obuće

Ukoliko putujete kolima, dodajte dodatni par obuće. Staze za šetnju mogu biti strme ili klizave, zbog čega je važno da imate rezervni par, udoban. Proleće važi za godišnje doba sa promenljivim vremenskim prilikama, te ovo rešenje može spasiti put.

2. Kišobran

Bez obzira da li idete na bliže ili dalje destinacije vašem domu, nemojte rizikovati da vas iznendani pljusak uhvati nespremne. Kišobran je idealne veličine za vaš ručni prtljag
Ako ste više tip osobe koja nosi kabanicu, dodajte je na spisak!

3. Fotokopija važnih dokumenata

Fotokopije najvažnijih ličnih dokumenata će vam biti od velikog značaja ukoliko putujete u inostranstvo. Ukoliko iz predostrožnosti ne želite sa sobom svakog dana da nosite dokumenta sa sobom, fotokopije će olakšati dokazivanje da nekome pokažete svoje podatke. Dodatno, fotokopije će vam olakšati proces izdavanja nove dokumentacije ako ih izgubite.

Na kraju, ono najvažnije…

Ono što nikako ne smete da zaboravite su BANANICE!

Odvojite nekoliko minuta tokom pakovanja da proverite da li ste spakovali vaš omiljeni slatkiš, jer bez Bananice nijedno putovanje ne bi bilo potpuno. Svima je već dobro poznato da se bez Bananice upakovane u pakovanja od pet ili 10 komada i pakovanje Mini Bananica ne kreće na put!

Sada ste potpuno spremni za stvaranje novih slatkih uspomena, a mi sa nestrpljenjem čekamo da ih podelite sa nama na Instagram profilu.