Pronašli smo najlepše novogodišnje jelke na svetu!

Pronašli smo najlepše novogodišnje jelke na svetu!

Praznici se ne mogu zamisliti bez novogodišnje jelke, ona je simbol tradicije, Nove godine, radosti i okupljanja. Ljubitelji novogodišnjih i božićnih praznika već tokom prvih decembarskih dana posvećuju posebnu pažnju ukrašavanju jelke ili pronalasku najlepših ukrasa, a savet za kićenje je uvek isti – sjaj, boje i lampice. Novogodišnja dekoracija se sa jelke prenosi i na ceo dom, koji počinje da liči na pravu zimsku bajku. Jednostavno, pustite mašti na volju!
Ako uživate u kićenju jelke, dopašće vam se vest da nam je Bananica pomogla da pronađemo 5 najlepše ukrašenih novogodišnjih jelki na svetu o kojima se još uvek priča!

Rokefeler Centar, Njujork

Časopis Forbes svake godine izdvaja najlepše okićene novogodišnje jelke širom sveta vodeći se nominacijama različitih portala, novosti i turističkih organizacija. Na ovoj listi se obavezno nađe sada već čuvena novogodišnja jelka ispred “Rokefeler centra” u Njujorku.

Čuvena jelka od 22 metra postala je prepoznatljivi deo ovog grada tokom zime, te je mnogi stanovnici i posetioci svake godine sa nestrpljenjem iščekuju. Zanimljivo je da se novogodišnja rasveta jelke uključuje na posebnoj ceremoniji! Pogledajte kako je izgledala 2020. Godine.

King’s Cross, London

Izvor: King’s Cross N1C

U Londonu na trgu King’s Cross novogodišnje jelke predstavljaju neverovatnu atrakciju i iznenađenjem sa nagoveštajem neočekivanog!

Ove godine je postavljena jedna sasvim jedinstvena zimska instalacija visoka 11 metara – geometrijska zimska skulptura napravljena u obliku konusa od čak 19 neonskih žutih i narandžastih stubova.

Trg Svetog Petra, Vatikan

Pored bazilike Svetog Petra u Vatikanu novogodišnje i božićne praznike ulepšava impozantna novogodišnja jelka. Pored jelke se često nalazi i ručno izrađena scena sa određenim verskim motivom.

Viljnus, Litvanija

U prestonici Litvanije je 2020. postavljena jelka, naizgled obična, ali sasvim drugačija. Ova jelka, visoka 24 metra, je proglašena najlepšom božićnom jelkom u Evropi protekle godine. Ukrašena je pomoću 6.000 grančica, 800 srebrnih ukrasa i mnoštvom lampica koje menjaju boju.

Rio de Žaneiro, Brazil

Ko kaže da jelka mora da stoji čvrsto na zemlji, zbog čega ne bi mogla da pluta!? Upravo su se time vodili čelnici Brazila kada su u Rio de Žaneiru postavili plutajuću novogodišnju jelku ukrašenu sa milionima lampica!

Kako izgleda vaša novogodišnja jelka?

Bananica i njeno slatko društvo su imali prilike da pogledaju i kako su okićenje neke od vaših novogodišnjih jelki, a rado bi hteli da čuju i vaše mišljenje o ovim neobičnim primerima! Podelite odgovor na Instagram profilu, Bananica se raduje svim odgovorima.