Sa Bananicom do najlepših morskih obala

Sa Bananicom do najlepših morskih obala

Bananica vas vodi do najlepših plaža u regionu!
U susednim državama, nedaleko od vas, nalaze se slikoviti predeli čiji fini pesak i bistra plava voda predstavljaju savršeno mesto za opuštanje.
Poput predivne razglednice, izabrane plaže nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Neizbežan dodatak su još samo peškir, dobra knjiga i bela košulja.

Mesto na plavom moru, Bugarska

Sinemorets ili mesto na plavom moru je mesto na samom Crnom moru nedaleko od granice sa Turskom. Predstavlja jednu od najatraktivnijih letovališta i odmor zahvaljujući netaknutom prirodom zelenilu i peskovitim plažama. Ljubitelji mora ovde imaju priliku da uživaju u vodenim sportovima i vrhunskoj kuhinji sa morskim plodovima.

U blizini mesta protiče živopisna reka Veleka, na čijem se ušću sa morem nalazi još jedna plaža nasuta belim peskom i okružena zelenilom, idealno je utočište tokom letnjih dana. Još jedna atrakcija u ovom predelu je o prirodni rezervat Strandža (Strandzha), centar prirodnih i istorijskih znamenitosti jugositčnog dela Bugarske. Inače je u pitanju najveće zaštićeno područje na teritoriji ove zemlje gde, između ostalog, živi čak sedan reliktnih vrsta životinja koje se ne mogu videti nigde u Evropi.

Suncem okupane plaže, Crna Gora

U Crnoj Gori se nalazi nekoliko atraktivnih letnjih destinacija koje zahvaljujući bistro plavoj vodi i dugim i širokim peščanim predelima privlače veliki broj posetilaca. Kraljičina plaža vam je sigurno poznata, jer važi za jednu od najlepših plaža na Mediteranu, ali Bananica savetuje da ovog leta posetite skrivenu peščanu plažu Lučice, smeštenu u malom zalivu između čempresa i borovine. Ova plaža je nosilac plave zastavice, more je čisto, okruženo mirom i tišinom, a zanimljivo je da je ovo jedna od retkih peskovitih plaža u Crnoj Gori.

Pored Lučica, Bananica je posetila i prelepu plažu Plavi Horizonti na ostrvu Luštica, popularnu zbog sitnog zlatnog peska i bistrog mora. Ukoliko se nađeš u Budvi, obavezno poseti plažu Jaz, jednu od najdužih plaža Crne Gore. Ada Bojana je iz godine u godinu sve popularnija destinacija među mladima. Nenastanjeno rečno ostrvo je ujedno i zaštićeni rezervat prirode okruženo nepreglednim prostranstvom finog peska i mora.

Neke od najlepših plaža u Evropi, Albanija

Bananica ne krije svoje oduševljenje prostranim peščanim lepotama Albanije na kojima vlada potpuni mir. Ovog puta je izdvojila plažu na samom jugu zemlje, nedaleko od granice sa Grčkom – Ksamil, manje primorsko mesto. Predivni beli pesak, tirkizno more i topla voda krase plažu i sa razlogom se nalazi na listi najlepših evropskih plaža.

Sa plaže Ksamil možeš brodićem, čamcem posetiti ili čak otplivati do obližnjih manjih ostrva i tako uživati u svim mogućnostima ovog mesta.

Prelepi Jadran, Hrvatska

Hrvatske plaže poznate su turistima iz celog sveta i rado im se vraćaju. Bananici su nesvakidašnji prozori za plaže Zlatni rat ostale u izuzetnom sećanju, zbog čega se vratila da ponovo pogleda ovaj prirosni fenomen. Koliko je jedinstvena govori činjenica da su je ugledni međunarodni časopisi pominjali u svojim člancima i izdvojili kao jednu od najspektakularnijih plaža na svetu.

Smeštena na ostrvu Brač, okružena je kristalno čistim morem čija boja svakim novim korakom prelazi u tirkiznu, a zatim i tamnoplavu boju. Beličasti šljunak ne smeta posetiocima, koji osim u prelepom moru, uživaju i u prirodnoj hladovini borova. Zlatni rat zaista predstavlja prirodni fenomen, jer sam vrh plaže menja oblik pod različitim uticajem vetrova, talasa i morskih struja.

Gde sunce večno sija, Severna Makedonija

Ohrid, jedan od najlepših gradova u regionu, toliko je jedinstven da se našao na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Ovog leta je bio i na listi Bananice, koja nije mogla da odoli lepotama istorijskog grada koji se izdiže iznad kristalnog jezera. Tek kada dođete na jezero možete da kažete da ste upoznali najlepše čari prirode – visoke planine i vrhovi prekriveni snegom, dok dužinom obale jezera raste raznovrsna flora. Ono što se Bananici posebno dopalo je voda čija se boja menja između izlaska i zalaska sunca.

Ohridsko jezero se ubraja među najstarija jezera na svetu i najdublja jezera u Evropi. Turisti se tokom leta rado odmaraju na peščanim plažama, kako gradskim, tako i onim ušuškanim u uvalama – Peštani, Gradište, Lagadin i Nemo. Interesantno je da se u dubinama jezera nalaze olupine brodova još iz Velikog rata, a veći deo je još uvek neistražen.

Najlepša boja leta!

Kada bolje razmislite, Ledena Bananica je upakovana u najlepše boje, boje leta i kristalnog plavog mora!
Idealna je kada poželite da rashladite tople letnje dane, a posebno da je ponesete na put, jer koliko god da je napolju vruće, morska voda i osvežavajući ukus Ledene sa mint slojem mogu sasvim da ulepšaju dan.

Sa druge strane, i pakovanja od 5 i 10 komada vašeg omiljenog slatkiša uvek možete poneti na put. Tako su bananice uvek spremne za novu avanturu! Zato Bananica čeka vaše fotografije sa prelepih plaža po vašem izboru i sa nestrpljenjem čeka da postane deo vaših lepih uspomena. Pokažite joj na Instagram profilu!