Top 5 stvari koje morate da ponesete na skijanje!

Top 5 stvari koje morate da ponesete na skijanje!

Pravi je trenutak da isplanirate odmor u planinama. Ili barem aktivni odmor – sada kada je pao sneg, vreme je za skijanje!Sankanje, skijanje i snowboarding su najlepše zimske aktivnosti koje zahtevaju da se osećate udobno i toplo. Pre nego što krenete na staze, morate da budete spremni na sve vremenske prilike, nikada ne znate da li će vam biti potrebna samo vodootporna skijaška jakna i pantalone ili čak i vunene čarape. Kako biste pojednostavili stvari, pogledajte našu proverenu listu opreme za skijaška putovanja, sigurno će vam pomoći ili vas podsetiti na važne stavke koje moraju da se nađu u vašem koferu. Ako smo kojim slučajem nešto zaboravili, podelite sa nama!

Na vama ostaje samo da osvojite staze.

1. Neka bude slojevito!

Ukoliko ste početnik i želite da se oprobate u skijanju prvi put, uvek se možete raspitati kod iskusnih prijatelja ili prodavnici opreme šta će vam biti neophodno. Oni koji već dugo uživaju u zimskoj rekraciji znaju da je važno birati opremu i obući se – slojevito. Snowboarding i skijanje predstavljaju zaista zabavne aktivnosti, ali hladne dane ne treba potcenjivati, zbog čega toplo i suvo treba da bude prioritet prilikom izbora odeće.

Počnite sa slojevima ili garderobom koja će činiti vašu osnovu – aktivni ski veš. U pitanju su majice, helanke i pantalone koje apsorbuje znoj i vlagu čineći da se uvek osećate čisto i sveže. Zatim ređajte slojeve druge odeće – dobra vodootporna skijaška jakna i pantalone, vodootporne rukavice, kape ili grejači za uši, tople čarape, lagani ranac i grejač za vrat, sve se to nalazi na vrhu liste za pakovanje!

2. Pažljivo birajte opremu

Od opreme za skijanje zavise bezbednost i uspeh na stazi. Budite sigurni da ste odabrali ono pravo bilo da kupujete svoju ili iznajmljujete opremu. Za početak, najvažnije je da skijaške cipele, ili skijaške čizme kako se još nazivaju, budu udobne i stabilne. Ovoj listi dodajte još skije ili bord, skijaške štapove i naočare. Kacigu smo sa razlogom ostavili za kraj – preporučuje se da kacigu kupite umesto da je iznajmite, jer treba u potpunosti da vam odgovara.

Fokus na skijaškim putovanjima jeste na opremi za skijanje, ali nemojte zaboraviti da pronađete mesta u koferu za običnu odeću. Sigurno ćete izaći u šetnju, na ručak, pa čak i u provod, što da ne?

3. Ubacite i neki ultimativni zabavni gedžet!

Kada želite bolje iskustvo skijanja, razmislite o gedžetima koji će vam vreme na stazi učiniti zabavnijim, ali i praktičnim. Razmislite o grejačima za ruke i noge – u pitanju su mali, kompaktni jastučići napunjeni tečnošću ili flasteri koje ubacite u rukavice, čarape ili džepove od jakne koji vas greju do nekoliko sati. 

Ako želite da vam vreme na stazi prođe u dobrom raspoloženju, ponesite bežične slušalice ili kacigu sa mogućnošću bluetooth povezivanja kako biste mogli sve vreme da uživate u ritmu omiljenih pesama. Evo još jedne ideje ako idete sa društvom: nabavite mini voki toki uređaje preko kojih ćete uvek moći da budete u kontaktu.

Među drugim korisnim gedžetima uvek se nalaze termos koji će vaše piće održavati toplim ili hladnim, kablovi za višetruko punjenje, mala sportska akciona kamera, slušalice za poništavanje buke i set za šivenje. Nikada ne znate kada može da zatreba!

4. Grickalice uvek treba imati uz sebe

Ubacite u ranac slane i slatke grickalice, dobro će vam doći kada budete hteli da napravite predah na stazi. U vaš ranac sigurno može da stane toliko Bananica da će vaše društvo biti oduševljeno. U tom slučaju možete da organizujete prijateljsko takmičenje, a pobednik dobija sve Bananice!

Srećom, Bananica dolazi u zaista praktičnim pakovanjima, na primer od pet ili 10 komada, zbog čega uvek nađe mesta u rancu, torbi, pa čak i džepu. Zaslužujete slatki predah tokom zimskih aktivnosti!

5. Napravite spisak mesta za odmor

Skijanje i snowboarding su izuzetno zabavne, ali naporne aktivnosti. Najbolje je da istražite mesta u mestu ili okolini koju posećujete i napravite spisak dobrih kafića, restorana i poslastičarnica. Svaka planina je poznata po određenoj hrani ili piću, a tokom ovakvog puta ćete imati vremena da neka mesta i posetite.

Vidimo se na planini!

Do tada označite Bananicu na fotografijama i video snimcima i šaljite joj iskustva sa skijaških staza!