Bananica deli svoju listu omiljenih zimskih filmova!

Bananica deli svoju listu omiljenih zimskih filmova!

Tokom zimskih dana nema ničeg boljeg nego da se ušuškate uz toplo ćebe i dobar film. Bilo da ste raspoloženi za komediju ili uzbudljive avanture, filmovi sa zimskom temom na poseban način mogu da prenesu magiju čitave snežne sezone.Od bezvremenih klasika do modernih hitova, Bananica je sastavila listu najboljih zimskih filmova svih vremena, možda se na njoj nalazi baš i vaš favorit.
Sa namerom je odabrala filmove čiji junaci uživaju u duhu zime na svoj jedinstven način, od dirljivih priča do avantura ispunjenih akcijom. Klasični film ili moderna animacija, na ovoj listi ima nešto po svačijem ukusu!

Serijal filmova Home Alone

Koju god listu preporuka za film da tražite, serijal filmova “Sam u kući” će se sigurno naći na njoj. I to sa razlogom!

Praznična komedija još od 1990. godine na vrlo uzbudljiv način prati osmogodišnjeg dečaka Kevina Makalistera koji umesto da ide sa porodicom na zimski odmor, slučajno ostaje kod kuće. Filmovi kroz komične situacije pokazuju kako naš junak Kevin koristi svoju iznenadnu samostalnost i čak čuva porodičnu kuću od provalnika. Pored toga, ovo je priča o porodici, ljubavi i važnosti okupljanja tokom praznika.

"Sam u kući" serijal odoleva vremenu, jer je već decenijama vrlo popularan među svim uzrastima. Prvi film nominovan je za brojne prestižne filmske nagrade poput Oskara, a inače je serijal osvojioi priznanja za najbolji originalni scenario i najbolju komediju nedugo pošto je snimljen. Sve u svemu, urnebesno zabavno i dirljivo!

Love Actually

Savršeno komplikovano, a savršeno jednostavno!

Love Actually je romantična komedija iz 2003. godine čija priča prati osam na izgled vrlo različitih zaljubljenih parova čije priče postaju sve više povezane kako radnja filma protiče. Dodajte tome i magiju zimskih dana i dobijate zaista zanimljivo delo vredno pažnje.

Kroz film se istražuju različite vrste ljubavi, od romantične do porodične, čineći radnju vrlo upečatljivom. Možete računati na komične elemente, dirljive i emotivne. Među glumcima se nalaze velika imena kinematografije – Hju Grant, Lijam Nison, Ema Tomson, Kira Njatli i drugi, koji će vam zasigurno doneti smeh i dobru zabavu.

The Polar Express

Animirani film iz 2004. godine oživeo je priču iz istoimene knjige o dečaku koji sumnja u postojanje Deda Mraza i na Badnje veče kreće na put ka Severnom polu simpatičnim vozom Polar Ekspresom. Magična avantura ubrzo postaje najuzbudljvija noć u dečakovom životu i priča o prijateljstvu, hrabrosti i duhu Božića. Da li Deda Mraz zaista postoji, otkrićete na kraju filma. Ako ste već pogledali i znate odogovor…pssst, zadržite ga za sebe!

Ceo film urađen je u zapanjujućoj animaciji sa vrlo emotivnim tonom. Ukoliko cenite glumca Toma Henksa, u ovom filmu pozajmljuje glas za čak pet likova. Biće vam zanimljivo da saznate i da je muzika iz filma nominovana za najbolju originalnu pesmu na 77. dodeli Oskara i da su je u duetu izveli Bijonse i Džoš Groban.

The Grand Budapest Hotel

Film iz 2014. godine, žanra između komedije i drame, predstavlja šarmantnu priču o legendarnom konsijeržu Gustavu i jednom čuvenom evropskom hotelu između dva svetska rata. Ono što će vam sigurno izmamiti osmeh je živopisan vizuelni stil i sami likovi, naravno.

Sve vreme ćete se nalaziti u izmišljenoj republici Zubrovki, planinskoj zemlji sa bogatom istorijom, rastrzani između nostalgije i modernog.

Frozen i Frozen 2

Frozen i Frozen 2 su dva najpopularnija animirana filma u poslednjim godinama koja i te kako vredi pogledati, posebno tokom zimskih meseci. Oba filma prate priču o avanturama sestara Ane i Elze, koje su izuzetno simpatične i bliske, neustrašive i optimistične. Oba filma šalju veoma pozitivne poruke o ljubavi, porodici, drugarstvu, hrabrosti i sopstvenim mogućnostima što je brzo odjeknulo među gledaocima svih uzrasta.

Niste mogli da ne čujete prepoznatljive numere iz ovih filmova koje su toliko zanimljive i autentične da su neke od njih nagrađene Oskarom (Let It Go)!

Koje su vaše preporuke za dobar film?

Da li biste savetovali Bananici da na svoju listu doda još jedan dobar zimski film? Ako smatrate da bi joj se neki dopao, pišite joj na Instagram stranicu, vrlo se raduje da čuje nove predloge.

Ona će vam sigurno odgovoriti da nikako ne zaboravite uz film da pripremite i novo zimsko pakovanje Bananica u kojem se nalazi dovoljno slatkih barova da možete uživati u slatkim zalogajima sve vreme filma. Trenutak kada shvatite da nemate dovoljno Bananica i da morate da potražite u kući ili odete u kupovinu zaista kvari osećaj, zar ne? 😃