Ledeno dobro zimovanje!

Ledeno dobro zimovanje!

Februar je savršeni trenutak da uživate u svežem planinskom vazduhu, zadivljujućim pejzažima i uzbudljivim aktivnostima na otvorenom. Znamo da se među ljubiteljima Bananice nalaze oni koji vole skijanje i snowboarding, sankanje i planinarenje, a najbolji način da se tome posvete je da posete neku od najboljih destinacija za zimski predah. Moramo da istaknemo da imaju sreće, jer i Ledena, lako je zaključiti, voli da provodi svoje vreme na snegu!U daljem tekstu ćemo istaći neka od popularnih mesta zajedno sa razlozima zašto ih vredi posetiti…Ili barem zbog čega ih Ledena bira. Spremite se za sjajnu avanturu!Ali ne zaboravite i da se dobro spakujete za put!

Divčibare

Podjednako privlačna zimi i leti, planina Divčibare ostaje popularna među različitim uzrastima. Staze za skijanje su manje u odnosu na druge planine u Srbiji što ih čini prvim izborom za početnike i porodice. Skijaške staze u relativno jednostavne, a samo odmaralište pruža prijatnu i prijateljsku atmosferu. Dostupne staze su Crni vrh (850m) i Centar (600m). Dok Crni vrh odgovara nešto veštijim skijašima, na stazi Centar se oni znatiželjni mogu uključiti u školu skijanja i uživati u pogledu na planinske vence Zapadne Srbije. Skijašima su dostupne i tri manje staze, namenjene su najpre deci i onima koji prvi put staju na skije.

Ukoliko nemate vremena za odmor, Divčibare možete posetiti i tokom vikenda ili napraviti jednodnevni izlet. Ako se umorite od skijanja, napravite predah i oprobajte se u streličarstvu!

Zlatibor

Kao vrlo posećena turistička destinacija, na Zlatiboru se može planirati odmor tokom cele godine. Zimi nudi skijanje, snowboarding i slične zanimljive zimske sportove. Da li ste čuli za nordijsko skijanje ili smučanje?!

Zlatibor ima odlične uslove za skijanje i druge aktivnosti. Skijašima i rekreativcima su ski centar Tornik sa čak pet staza različite kategorije i Obudojevica sigurno poznati, a ovoj listi dodajemo i zabavan Avantura park, klizanje, sankanje, vožnja motornim sankama i vožnja Tornik žičarom. Od zanimljivih zimskih sportova izdavajamo mogućnosti za nordijsko skijanje, smučanje ili skijaško trčanje, pa čak i biatlon. Eto sjajne prilike da saznate o kakvim se disciplinama radi!

Kopaonik

Kopaonik je najveće i najpopularnije skijalište u Srbiji sa više od 64km skijaških staza uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Ko je imao prilike da skija na Kopaoniku zna koliko skijaških staza, puteva i poligona za obuku početnika ima. Godinama unazad privlači skijaše svih nivoa, a posetiocima je posebno zabavno noćno skijanje na osvetljenim stazama Pančićev vrh, Karaman greben i Malo jezero!

Pored skijaških aktivnosti, posetioci mogu da koriste žičaru četvorosed Pančićev vrh,
sankalište na stazi Karaman greben, dok na drugim određenim žičarama se organizuju panormaske vožnje, a na posebno označenim stazama i vožnja tabačem.

Stara planina

Gotovo da nijedna planina u Srbiji ne može da se pohvali prirodnim lepotama kao što može Stara planina, a od nedavno i sjajnim skijaškim stazama. Ukoliko se odlučite da odmor provedete skijajući na Staroj planini, putevi će vas odvesti do ski centra “Babin zub” čiji se sadržaj sastoji od nekoliko staza različite kategorije. Za obožavaoce ektremnijeg skijanja dostupna je i staza za slobodnu vožnju!

Ovde možete jednostavno uživati u šetnji i pejzažima vozeći se žičarama, a obavezno posetite Jabučko ravnište, prvu gondolu u Srbiji.

Sistemi za veštačko osnežavanje su produžili sezonu zimskih sportova, zbog čega ne morate da brinete da li ćete propustiti vreme za skijanje. Ako odaberete neko od skijališta sa naše liste, nemojte da zaboravite da ponesete i Ledenu Bananicu, jer, kako joj i samo ime kaže, voli zimske aktivnosti. Dok planirate svoj aktivni odmor, pogledajte Bananica Instagram profil, Ledena će vas sigurno inspirisati da krenete čim pre!