Jednostavna, ukusna, gotova za 20 minuta, a potrebno vam je:
Uskršnja bananica torta
- 1l mleka
- 800g šlag pene
- 300g Štark mlevenog keksa
- 16 čokoladnih bananica
- 200g krema po izboru
- 2 kesice želatina
Uzmite omiljenu kecelju i krećemo!
Spojite šlag penu sa hladnim mlekom i mutite dok ne dobijete čvrst šlag. Prelijte 2 kesice želatina sa 8 kašika hladne vode i ostavite da smesa nabubri oko 10 minuta. Otopite želatin na srednjoj vatri i lagano dodajte u šlag penu, zatim još malo mutite mikserom.
Smesu podelite na tri jednaka dela.
U prvi deo smese sipajte 300g mlevenog Štark keksa, umutite mikserom i spijate u kao prvi fil.
U drugi deo smese sipajte iseckane Bananice, lepo promešajte i sipajte kao drugi fil.
U treći deo smese dodajte 200g krema, umutite mikserom i sipajte kao poslednji red fila.
Savet plus: Ostavite tortu da se stegne preko noći u frižideru kako bi želatin najbolje reagovao.
Prijatno!
Recept preuzet od Jovane