Uskršnja bananica torta

Uskršnja bananica torta

Jednostavna, ukusna, gotova za 20 minuta, a potrebno vam je:

  • 1l mleka
  • 800g šlag pene
  • 300g Štark mlevenog keksa
  • 16 čokoladnih bananica
  • 200g krema po izboru
  • 2 kesice želatina

Uzmite omiljenu kecelju i krećemo!

Spojite šlag penu sa hladnim mlekom i mutite dok ne dobijete čvrst šlag. Prelijte 2 kesice želatina sa 8 kašika hladne vode i ostavite da smesa nabubri oko 10 minuta. Otopite želatin na srednjoj vatri i lagano dodajte u šlag penu, zatim još malo mutite mikserom.

Smesu podelite na tri jednaka dela.

U prvi deo smese sipajte 300g mlevenog Štark keksa, umutite mikserom i spijate u kao prvi fil.

U drugi deo smese sipajte iseckane Bananice, lepo promešajte i sipajte kao drugi fil.

U treći deo smese dodajte 200g krema, umutite mikserom i sipajte kao poslednji red fila.

Savet plus: Ostavite tortu da se stegne preko noći u frižideru kako bi želatin najbolje reagovao.

Prijatno!

Recept preuzet od Jovane