Uz Bananica sladoled do nezaboravnog odmora!

Uz Bananica sladoled do nezaboravnog odmora!

Dok uživate u ukusu kremastog Bananica sladoleda ili ste u potrazi za jednim u nekim od Frikom frižidera, sigurno vam kroz glavu prolazi želja za letnjim odmorom. Ili barem maštate o sunčevim zracima koji promiču pored suncobrana dok bezbrižno leškarite pored mora, slušate talase, muziku i prstima prolazite kroz pesak.Srećom, pronašli smo nekako predloga – drugačijih, avanturističkih i pristupačnih. Pođite sa nama na, barem za sada, virtuelno putovanje na tri destinacije od kojih svaka nudi očaravajuće pejzaže i divan niz aktivnosti. Spremite svoj Bananica sladoled, jer krećemo sa istraživanjem!

Prva destinacija – Portugal. Kao pravi mediteranski dragulj, region Algarve smešten je duž obala na jugu zemlje, bogat je zlatnim plažama, živopisnim liticama i vrlo zanimljivom kulturom. Evropljanima vrlo poznata letnja destinacija nudi veliki broj aktivnosti za posetioce – od istraživanja istorijskih gradova Lagoš i Faro do upijanja sunca na netaknutim plažama Praia da Marinha ili Praia de Dona Ana, Agarve će vam pružiti nezaboravno iskustvo, sasvim pristupačno.

Pošto sigurno volite sladoled, a nađete se u ovom delu, prepustite se tradicionalnim ukusima Portugala i probajte Pastéis de Nata, osvažavajući slatkiš napravljen od limuna i mente ili vanila kremom.

Druga destinacija – Tajland. Kulturna oaza na severu zemlej Chiang Mai biće dobar izbor za vas ukoliko priželjkujete nešto egzotičnije putovanje. Mesto poznato po bogatom kulturnom nasleđu, hramovima i bujnoj prirodi treba da se nađe na vrhu vaše liste, jer ovaj gradi nudi jedinstveni spoj mira i avanture.

Ako se odlučite baš za ovu destinaciju, iskoristite vreme da istražite stari grad, drevne hramove Wat Phra Singh i posetite noćne pijace pune rukotvorina i lokalne hrane. Naša zemlja od nedvano ima Bananica sladoled, a Tajland može da se pohvali svojim sa ukusom tajlandskog čaja i aromatičnog ukusa durijana.

Priobalno utočište kao treća destinacija – Meksiko. Rivijera Nayarit ili Riviera Nayarit ispunjena je suncem, peskom, autentičnim gradskim plažama i avanurističkim aktivnostima poput zip-lajna, ronjenja, surfovanja i krstarenja. Plaže Sayulita i Punta Mita su prava atrakcija, jer se odatle mogu videti kitovi. Ako ste ljubitelj slatkiša, probajte tradicionalne meksičke ukuse poput kokosa i voća tamarind ili popularni napitak horčata ili orćata.

Dakle, spakujte kofere, prihvatite avanturu i uživajte u svakom letnjem danu, a neka vam Bananica sladoled donese dobro raspoloženje i pomogne vam da organizujete sjajan letnji odmor!