Bananica inspiriše i najmlađe umetnike!

Bananica inspiriše i najmlađe umetnike!

U svetu detinjstva, magije i čuda gde kreativnost ne poznaje granice i mašta uzdiže do novih visina, postoji divna raskrsnica gde se spajaju umetnost i slatkiši. To je mesto inspiracije!Ako malo bolje razmislite, mališani su neverovatni umetnici, a kada njihovim kreativnim poduhvatima dodate čaroliju slatkiša, otključavate svet novih mogućnosti. Od šarenih ogrlica od bombona do mozaika od čokolade, ovakve aktivnosti im nude platno na kojem mogu da slikaju svoje slatke želje.

Pored divnih rezultata, umetnost za decu, baš kao i slatkiši, imaju ogromnu vrednost. Roditelji znaju da ovakve sposobnosti razvijaju određene motoričke veštine, neguju strpljenje i pomažu mališanima da vide da su nešto postigli. Dok deca istražuju teksture, oblike i boje poslastica, uspoznaju svet oko sebe. Zato u redovima koje slede zajedno otkrivani niz jednostavnih projekata koje možete raditi sa svojom decom.

Prikupite svoje zalihe Bananica i krećemo!

Rukotvorine inspirisane Bananicama i ostalim slatkišima

Ako se vaši mališani užele Bananice dok ste u šetnji ili u vrtiću, pomozite im da naprave ogrlicu od Bananica!

Pored Bananica dodajte razne bombone poput gumenih prstenova, a što su šarenije, deci će biti zabavnije. Bombone nižite na konac ili tanki kanap, a Bananice zalepite lepljivim trakama u boji kako biste im pomogli da naprave sopstvene jestive ogrlice od omiljenih slatkiša.

Šareni mozaik

Prikupite asortiman slatkiša različitih oblika i boja, a prepoznatljivo crveno pakovanje Bananice će vam doneti potrebne jarke nijanse. Dajte mališanima prazno platno, karton ili čvršći papir i zamolite ih da naprave šarene mozaike od slatkiša ređajući bombone u šare, motive ili slike.
Ako stignete da ugrabite fotografiju kao uspomenu pre nego što deca pojedu sve Bananice, pošaljite nam da i mi uživamo u njihovom umeću!

Najslađi kolaži

Za pripremu slatkih kolaža će vam biti potrebno nešto više vremena, jer zahtevaju prikupljanje omota od slatkiša. Trudite se da sačuvate oni koji su šareni i sjajni. Znate da Bananica već ima baš takvo pakovanje!

Obezbedite mališanima papire ili jednobojne kartone, lepak, makaze i bojice i ohrabrite ih da naprave jednistveni kolaž. Ako su starijeg uzrasta, mogu da rasporede omote u šare i oblike, pa čak i da dodatno ukrase pozadine bojicama za živahniji efekat.

Kako Bananica sa ostalim slatkišima pomaže u razvoju dečije kreativnosti?

Jednostavne rukotvorine u kojima se koristi nešto u čemu deca uživaju – u Bananicama i slatkišima, podstiču decu da razmišljaju van okvira, uče i eksperimentišu sa bojama, oblicima i teksturama i tako se oprobaju u njihovom sastavljanju.

Pored toga, pravljenje predmeta zahteva koordinaciju ruku i očiju što mališanima može da pomogne da poboljšaju motoriku na zabavan način. Njihova izrada takođe zahteva i strpljenje i obraćanje pažnje na detalje.

Na kraju, osećaj koji mališani dobijaju po završetku svakog projekta da su postigli nešto sjajno, može dobro da utiče na njihovo samopouzdanje.

Započnite slatke avanture sa svojom decom već danas, Bananica vas čeka!