Slatkiši za doručak, zašto da ne?!

Slatkiši za doručak, zašto da ne?!

Slatkiši, sa svojom neodoljivošču i beskrajnom raznolikošću, nude osećaj kakav nijedna druga vrsta hrane to ne može – sreću. Da ovu tvrdnju niko ne može da porekne, zahvalićemo nauci koja je to i potvrdila.Zapravo, kada god da ih pojedete, pre ili posle obroka ili u pauzama kada vam zatreba doza šećera, moguće je da ne razmišljate da li postoji pravi trenutak za slatko. Vodite se željom i uzmete slatkiš. Da li su nauka ili kultura ipak postavile pitanja da li može da postoji idealan trenutak ili vreme kada poslastice donose maksimalnu radost?Sa obzirom na to da obožavate Bananicu, sigurno je da i ne razmišljate kada je najbolje konzumirati je. Odgovor je uvek isti: bilo kada. Šta mislite, kada i na koje jedinstvene način slatkoljupci širom sveta uživaju u slatkom? Možda kada i vi, a možda su im navike sasvim drugačije. Otkrivamo zajedno!

Slatkiši i kafa: Neraskidiva ljubavna veza

Za neke od vas nema boljeg načina da se započne dan od šoljice kafe. Ako vam kažemo da u nekim delovima sveta nekim ljudima zapravo šoljicu kafe menjaju poslastice. U Japanu, na primer!

U zemlji izlazećeg sunca nije retkost da naiđete na automat za prodaju slatkih odmah pored aparata za kafu na javnim mestima. Japanci vole da se prepuste slatki poslasticama kao brzi podsticaj energije u ranim satima i tako započnu dan osmehom.

Slatkiši i tradicija Bliskog istoka

Na Bliskom istoku, ljubav prema poslasticama prevazilazi jednostavnu potrebu za slatkim. To je duboko ukorenjeno u njihovu tradiciju. Tokom svetog meseca Ramazana, narodi na Bliskom istoku i širom sveta rado jedu urme kada prekidaju post. Ovi mali slatki zalogaji im pružaju potreban nalet energije nakon celodnevnog posta, čineći urme dragocenom poslasticom.
Popodnevne španske sijeste u znaku slatkiša
Španija je poznata po svojim “sijestama”, odmoru od nekoliko minuta nakon ručka, a ovu poznatu tradiciju još slađom čini sobremesa. Nakon glavnog obroka Španci vole da uživaju u opuštenijoj atmosferi, kafi i slatkišima na koje se upravo i gleda kao na užitak posle jela.

Švedski subotnji slatkiši

U Švedskoj su subote sinonim za Lördagsgodis ili subotnje vreme za slatkiše. Stanovnici ove zemlje odlaze u prodavnice slatkiša, biraju svoje omiljene, neke zadržavaju za sebe, a neke u kesicama poklanjaju dalje.

Noć veštica: Praznik poslastica!

Noć veštica se u pojedinim državama proslavlja sa velikim uzbuđenjem, a sve je u znaku jedne stvari: u slatkišima! Deca i odrasli se ovom prilikom oblače u kreativne kostime, posećuju komšije od vrata do vrata očekivajući slatkiše. Sjajan praznik za sve ljubitelje slatkog!

Slatkiši tokom celog dana?

Dakle, da li zaista postoji idealno vreme za konzumiranje slatkog?

Istina je da je savršeno vreme baš onda kada vam zatreba mali nalet sreće. Magično podižu raspoloženje, a ponekad je i doza slatkog ono što vam je potrebno da dosadan dan ispunite osmehom.

Savršeno vreme za uživanje u poslasticama nije vezano za sat; povezano je sa vašim željama. Zato, uživajte svakog dana kada god poželite. Ljubitelji Bananice bi rekli da, na kraju krajeva, ne postoji previše slatkiša – uvek je pravo vreme za Bananicu!

Sigurno smo neke od vas “uhvatili” kako jednu Bananicu dok čitaju ovaj tekst, pa ako imamo pravo, pišite nam na Bananica Instagram profil kada vi mislite da je pravo vreme za slatko!