Bananica ti preporučuje savršenu zimsku destinaciju

Bananica ti preporučuje savršenu zimsku destinaciju

Najdeblji džemper, rezervni par šuškavih pantalona, kapa, šal, rukavice, sve je spakovano i spremno za put! A šta ako ti se prijede nešto slatko? Pa Bananica je tu, naravno! Kremasta ili Ledena, Bananica je uvek savršen izbor ako želiš da se usput zasladiš. Sada smo spremni, hajmo zajedno na put! S obzirom na to da se bliže zimski praznici i raspust, Bananica želi da ti preporuči zanimljivo zimsko putovanje.

Naša današnja destinacija je Slovenija, koja je jedna od omiljenih destinacija turistima i skijašima sa naših prostora. Zapanjujući pejzaž Alpa, poznata skijališta, jezera, ali i urbani i moderni Ljubljana i Maribor nude zabavu za svakoga, nezavisno od godina i toga da li si skijaš ili ne. Pored toga, Slovenija ti je i prilično blizu. Za procenjenih 6 sati vožnje, mislimo da bi 6 bananica bilo sasvim dovoljno. Ne brini, Bananica te ne osuđuje čak i ako misliš da ti je potrebna veća doza slatkog tokom puta. 😉

Čak i ako nisi skijaš i nemaš alpinističkog iskustva, Triglav, najviši vrh u Sloveniji, je destinacija na kojoj svako može uživati. Ako se malo i uplašiš visine (2.864m), predlažemo ti da sedneš, odmoriš i podigneš nivo energije uz svoju omiljenu Bananicu. Sada si spreman da nastaviš dalje!

Ono što nikako ne smeš da propustiš jeste Kranjska gora, malo i bajkovito mesto savršeno za sve ljubitelje prirode i planine. Ovde možeš videti neverovatne pejzaže alpskih vrhova, prirodni rezervat Zelenci, izvor reke Save i jezero Jasnu.

Ako do sada nisi, onda je vreme da posetiš i Bled i Bledsko jezero, jednu od najatraktivnijih destinacija u Sloveniji. Ovde magija i počinje tokom praznika uz bledsko klizalište, zimsko selo, božićni koncert i druge aktivnosti.

Ipak, znamo da nisu svi ljubitelji prirode, i ako i ti više voliš da šetaš modernim gradom sa puno ušuškanih kafića koji mirišu na cimet, onda je Ljubljana pravi izbor za tebe. Ovo je gradić koji uvek odaje utisak ušuškanosti, a pogled na Tromostovje, set od tri mosta na reci Ljubljanici, svakoga navede da zastane i uživa u prelepom pogledu koji se pruža na ova tri mosta.

Nadamo se da ti je ovo bilo zanimljivo i da i ti rado pakuješ Bananicu da te prati na tvojim putovanjima! Bananica je idealni saputnik i rado bi krenula u sledeću avanturu sa tobom!