Bananica vam preporučuje zanimljive letnje naslove!

Bananica vam preporučuje zanimljive letnje naslove!

Dragi ljubitelji knjiga i sladoleda,Dobrodošli na još jedno letnje avanturističko putovanje, ali ovoga puta u svet mašte, smeha i romanse!

Dok su letnji dani još uvek tu, baš kao školski raspusti i godišnji odmori, iskoristite ih za malo čarolije koje knjige sa sobom donose. Vaša omiljena Bananica je stigla u pravi čas da vam prenese najbolje preporuke za čitanje i podseti kako može biti još zabavnije. Uz Bananica sladoled, naravno!

Obavezno joj javite kako su vam se svidele preporuke naslova, da li ste već imali prilike da ih pročitate ili biste sa njom podelili na koje još knjige zasigurno vredi obratiti pažnju. Idemo odmah na preporuke.

Za decu: Nesvakidašnje pustolovine

Ako ste mali istraživači i sanjari, ili poznajete takve mališane, ovog leta vam Bananica preporučuje čuveni klasik “Mali princ” Antonija de Sent Egziperija. Uživaćete u njegovim pričama sa vrlo neobičnim junacima, životinjama, zvezdama i ružama, dok se osvežavate ukusnim zalogajima Bananica sladoleda. Kao što Mali Princ zna i kaže, najlepše stvari su često skrivene očima.

Ova knjiga je jedna od najpoznatijih i omiljenih priča svim uzrastima, a prvi put se kao dete susrećete sa njom. Bavi se temama koje će svakome biti zanimljive, a to su ljubav, prijateljstvo, odgovornost i čudesan svet koji vas okružuje. Knjiga zaista obiluje maštovitim pričama i fantastičnim planetama.

Tinejdžerski užitak: Ukus prvih ljubavi

Tinejdžeri, spremite se da se zaljubite u stranice i ukuse letnjih avantura. Proživite svakidašnje, srećne i neke manje srećne trenutke junaka vašeg uzrasta kroz sledeće naslove: “Eleonora i Park” autora Rejnbou Rauela (Eleanor & Park – Rainbow Rowell), “Marsovac” autora Endija Vira (The Martian – Andy Weir) i “Prednosti jednog marginalca” autora Stivena Šboskog (Perks of Being a Wallflower – Stephen Chbosky).

Svaki roman nosi zanimljivu poruku o prvim ljubavima i prijateljstvima, snalažljivosti i izazovima odrastanja. Čitanje će vam biti zanimljivo uz Bananica sladoled, zar ne?!

Osveženje za odrasle: Ljubav, misterija i sladoled

Za one koji traže zrelije avanture, “Sto godina samoće” čuvenog Gabrijela Garsije Markesa je prava poslastica. Duboko uronite u magičan svet porodice Buendija-Iguaran stvarajući savršen spoj misterije i fantazije, pobune i otkrića. Saznajte zbog čega je ovaj roman preveden na veliki broj svetskih jezika, prodat u više miliona primeraka i nosilac Nobelove nagrade za književnost!

Ako ste ipak u potrazi za romantičnim izazovima, “Ljubav u doba kolere” istog autora je ono što vam treba. Zaronite u priču o doživotnoj ljubavi i čekanju, uz svaki zalogaj ukusnog Bananica sladoleda koji će vam doneti osveženje i slatke vibracije.

Šta vi preporučujete?

Broj ljubitelja knjiga i čitanja na Instagram profilu Bananica svake godine rastu, zbog čega je Bananici puno srce što pored sebe ima takav klub obožavatelja!

U pauzama između stranica, dopustite sebi čaroliju Bananica sladoleda. Svaki zalogaj otkriva novu dimenziju ukusa, podsećajući vas da se potpuno prepustite svetu knjiga.

Zaronite u svet knjiga i osvežavajućih užitaka, jer kao što se često kaže, najlepši trenuci se dešavaju onda kada se spoje ukusi i reči.