Može li leto da bude još zabavnije?!

Može li leto da bude još zabavnije?!

Ah, divno leto! Ono magično doba u godini kada sunce sija jače, a osmeh postaje zarazan. Dani su duži, bezbrižniji i lagani. Bez obzira da li ste ovog leta otputovali na more i odmarate se na plaži, vreme provodite na planini i prirodi ili svoje dane provodite u gradu, letnji odmor bi trebalo da iskoristite za predah i stvorite nove fenomenalne uspomene.Dakle, uzmite svoju kremu za sunčanje i pronađite zabavu u ovim letnjim aktivnostima!

Nikad nije kasno za zamak od peska

Ako se sećate bezbrižnih dana kada je izgradnja dvoraca u pesku bila vaša omiljena aktivnost, razmislite o tome da je ponovite. Podstaknite malog arhitektu u sebi i izgradite najbolji zamak od peska koji ste ikada zamislili. Pozovite svoju porodicu ili prijatelje sa kojima letujete da se pridružite i napravite sjajno remek-delo. Ko kaže da zamkovi od peska ne mogu da imaju tunel, utvrđenje, kule, drveće ili ljudske likove?

U pojedinim zemljama širom sveta da se održavaju neverovatna takmičenja na kojima učesvtuju profesionalni vajari, inženjeri i arihtekte kako bi napravili nestvarne figure od peska – Australija, Kanada, Novi Zeland, Sjedinjene Američke Države, Španija, Holandija, Danska. U Danskoj je 2021. godine čak oboren svetski rekord kada je napravljen najviši zamak na svetu visok oko 21 metar i težak oko 5.000 tona. Titulu najvišeg zamka je pre Danske nosila Nemačka.

Možda je ovo motivacija koja vam je bila neophodna!

Upoznaje nove visine

Znatiželjni i hrabri mogu letnji odmor da iskoriste i da probaju nešto sasvim novo i upoznaju nove visine. Da li razmišljate o paraglajdingu?
Mesto Fetije (Fethiye) u Turskoj poznato je po pejzažu koje izaziva strahopoštovanje što ga čini idealnim mestom za avanturu koja prkosi gravitaciji.

Zamislite da stojite na ivici planine Babadağ čiji vrh dodiruje oblake, a vi osećate neverovatno uzbuđenje, jer ćete se uz profesionalne instriktore oporbati u praraglajdingu. Dok se polako spuštate sa jednog od vrhova, pred vama će se pružati predivan panormaski pogled i pružiti jedno sasvim novo i nesvakidašnje iskustvo.

Ako vam je ova aktivnost već dugo na listi želja, u ovom mestu možete da se oprobate bez obzira na nivo iskustva. Uživaćete u svakom slučaju!

Sladoled donosi dobro takmičenje

Pozovite sve ljubitelje sladoleda! Organizujte svoju Olimpijadu ili jednostavno takmičenje sa temom vaše omiljene hladne poslastice. Novi Bananica sladoled vam može dati nekoliko ideja!

Izazovite svoje prijatelje da što brže pojedu Bananica sladoled ili da ga otpakuju pre ostalih ili da ga poklone osobi u društvu koju vole.

Oprez: Brain freeze je sasvim moguć, ali će vas smeh zagrejati!

Šta mislite o šarenim vodenim balonima?

Da li želite da se zabavite i rahladite u isto vreme?

Vreme provedeno na bazenu je jedan način koji će svakome prijati tokom vrelih dana. baš kao što će to učiniti i vodeni baloni. Napunite balone vodom, pozovite prijatelje i organizujte prijateljsku borbu vodenim balonima. Ukoliko vam prostor dozvoljava, pustite mašti na volju i napravite zanimljiv poligon, a pobednici neka osvoje Bananica sladolede!

Ne morate da putujete da biste se ovog leta sjajno zabavili!

Ukoliko svoje leto provodite u gradu ili na selu u Srbiji, iskoristite slobodno vreme i napravite mesta za nove avanture.

Za ljubitelje brzine, splavarenje netaknutim vodama Drine ili Tare može da bude primamljivo Uzbudljivi brzaci i kanjoni će vas okružiti netaknutom prirodom. Najveći nacionalni park u Srbiji, Đerdap, postaće raj za ljubitelje prirode i planinarenja. Neobične litice i drevna arheološka nalazišta pogodna su za planinarenje svih nivoa iskustva, a sve avanturiste nagrađuje vidicima na svakom koraku.

Iako su letnje temperature, večeri su idealne za biciklizam. Vožnja obalom reke Dunav vodiće vas kroz šarmanta sela, vinograde i naselja.Skadarlija, beogradska boemska četvrt, je još jedno divno mesto za druženje i uživanje u tradicionalnoj srpskoj kuhinji veselom okruženju. Uz muziku i ovakvu atmosferu, letnji dani će vam ostati u lepom sećanju.

Na kraju…

Sa letnjim danima na dohvat ruke, svet se pretvara u živopisno igralište smeha i radosti. Neka vam sunčeva toplina donese nove avanture, nezaboravne, a srce bude ispunjeno dragim uspomenama!

Podelite one najzabavnije sa Bananicom na njenom Instagram i pokažite drugima kako da iskoriste ovaj najlepši period u godini. Ili pogledajte kako se drugi provode!