Zanimljive zimske aktivnosti

Zanimljive zimske aktivnosti

Nije valjda da po ceo dan samo sediš u kući kada je napolju hladno i snežno? Spremaj najdeblju jaknu, zgrabi svoju omiljenu Bananicu i hajdemo u zanimljive zimske avanture! Sada kada nam je zima konačno stigla u svom pravom obliku, Bananica želi da ti predloži nekoliko zanimljivih zimskih aktivnosti.

Napolju je hladno, a sneg povremeno provejava, što znači samo jedno – idealni uslovi za sva klizališta, sankališta i skijališta u Srbiji! Iako sankanje mnoge podseća na detinjstvo, sve manje dece je napolju na sankanju sa drugarima. Hajde da vratimo sankanje u modu! Pozovite svoje prijatelje, uzmite mame i tate za ruku i hajdemo na najbližu nizbrdicu u komšiluku! Za one malo starije, sa dobrom ravnotežom, Bananica želi da poruči: Ne zaboravi da neguješ dete u sebi! Preporučujemo ti posetu bilo kom klizalištu u Srbiji, uživaćeš u društvu, aktivnosti i muzici.A da li znaš da slatkiši podižu šećer u krvi i daju našem telu energiju? Kada se malo umoriš od sankanja ili klizanja, tvoja omiljena bananica će ti priteći u pomoć, podići nivo šećera u krvi i instant podići energiju – taman toliko da još malo nastaviš druženje i sankanje sa drugarima!
Nakon sankanja ili klizanja, treba se dobro zagrejati! Predlažemo ti da posetiš neki od svojih omiljenih kafića i popiješ dobru toplu čokoladu ili svoj omiljeni čaj. To će tvoje telo lepo ugrejati, a još ako užitak podeliš sa dragim ljudima, imaćeš čitav jedan mali ritual i biće još lepše.Za kraj savršenog zimskog dana u gradu, kada pomisliš na udobnost, zabavu, toplotu i kvalitetno provedeno vreme sa dragim ljudima, šta ti prvo pada na pamet? Bananici prvo na pamet padne bioskop, naravno! Bogat repertoar, različiti žanrovi i popularni crtaći omogući će da svako gleda nešto što voli i što ga najviše zabavlja. Pogledaj repertoar u svom gradu, pronađi ljude koji se interesuju za slične filmove ili crtaće kao i ti i privedi svoj aktivni zimski dan kraju na kvalitetan način.
Iako najveći broj ljudi odlazi na hiking i na izlete na proleće i tokom leta, beg u prirodu zimi je posebno magičan. Pešačenje u tihoj, zavejanoj prirodi dok je jedino što se čuje škripanje snega pod nogama i kad kad grudva koja padne sa, pod težinom snega savijene grane, nemaju cenu. Predloži izlet ovog vikenda mami, tati, bati, seki ili najboljem prijatelju i provedite lepo zajedničko vreme na vama najbližoj planini u Srbiji! Pored Zlatibora, Kopaonika, Tare, Srbija nudi mnogo skrivenih prirodnih blaga, pa ti predlažemo da posetiš i Borački krš u blizini Kragujevca i Gružanskog jezera, Bukulju u blizini Aranđelovca, Suvu planinu koja je jedna od najlepših planina u Srbiji na samom jugoistoku zemlje, Kosmaj koji nudi prelepe predele i prirodu u Šumadiji, na samo 60km od Beograda. Malo severnije, tu je prelepa Fruška Gora koja je idealna za zimsku šetnju.
Bananica ti preporučuje da pred spavanje, dan završiš ušuškan u svoje omiljeno ćebe, sa šoljom omiljenog čaja, svojom omiljenom Bananicom i dobrom knjigom. Ako ti treba preporuka, baci pogled na Bananicinu listu od 5 zanimljivih knjiga!